Έκτακτο μίνι υπουργικό για τις τελικές αποφάσεις της διαπραγμάτευσης

0
29

Τις τελικές θέσεις της χώρας μας στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές καθόρισαν σε έκτακτη συνεδρίαση το απόγευμα της Παρασκευής, οι υπουργοί του ευρύτερου οικονομικού τομέα, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι επικεφαλείς όλων των παραγωγικών υπουργείων: Οικονομίας, Οικονομικών, Ενέργειας, Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης μετέβησαν στο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι Γιάννης Δραγασάκης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αλέξης Χαρίτσης, Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Λιάκος, Βαγγέλης Αποστόλου, Χρήστος Σπίρτζης, Στέργιος Πιτσιόρλας και  Λόης Λαμπριανίδης.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκπονείται σχέδιο που θα τεθεί σε πλατιά διαβούλευση με παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς για τη συγκρότηση εθνικού αναπτυξιακού μοντέλου, εξειδεικευμένου ανά κλάδο και ανά Περιφέρεια.
Η κυβέρνηση θα καταλήξει σε ένα βασικό πλαίσιο προτάσεων, το υπουργικό συμβούλιο θα το εγκρίνει και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλία επαφών με φορείς.

Το έκτακτο μίνι υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε, ενόψει της επικείμενης επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα την Τρίτη με θέμα  τα αντισταθμιστικά μέτρα.