Αυστηρή προειδοποίηση Τραμπ στο Ιράν για τα πυρηνικά

26 Ιουλίου 2017 / 11:09
Τελευταία ανανέωση: 1 χρόνο πριν

Σκληρό μήνυμα του Αμερικανού προέδρου στους Πέρσες για το πυραυλικό τους πρόγραμμα


Την άμεση συμμόρφωση της Τεχεράνης με τους όρους της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό της πρόγραμμα, απαίτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ  Τραμπ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τραμπ διεμήνυσε στην Ιρανική κυβέρνηση ότι σε αντίθετη περίπτωση «θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα, μεγάλα προβλήματα».

Έχει περάσει μόλις μία εβδομάδα μετά την επιβεβαίωση που έδωσε η αμερικανική κυβέρνηση για την τήρηση από το Ιράν των προβλεπομένων από την παραπάνω συμφωνία και ο πρόεδρος Τραμπ ξεκαθάρισε ότι ανησυχεί πραγματικά για το Ιράν.Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, μιλώντας στους δημοσιογράφους την προηγούμενη εβδομάδα, γνωστοποίησαν ότι προετοιμάζονται νέες οικονομικές κυρώσεις κατά του Ιράν, αναφορικά με το βαλλιστικό πυραυλικό του πρόγραμμα, αλλά και για την εμπλοκή που έχει στις περιφερειακές εστίες αποσταθεροποίησης.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του προέδρου Τραμπ έγιναν στην διάρκεια ομιλίας του, σε χιλιάδες υποστηρικτές του στο Γιάνγκστοουν του Οχάιο. «Εάν αυτή η συμφωνία δεν προσαρμοστεί σε αυτό που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί, θα υπάρξουν μεγάλα, μεγάλα προβλήματα γι’ αυτούς. Αυτό μπορώ να σας το πω. Πιστέψτε με», επισήμανε σε αυστηρό ύφος ο Αμερικανός πρόεδρος.

Και πρόσθεσε: «Ίσως να έχετε σκεφτεί ότι αυτοί είπαν σ’ ευχαριστούμε Αμερική. Πραγματικά σε αγαπούμε πάρα πολύ. Αντί γι’ αυτό έχουν ενθαρρυνθεί. Αυτό δεν θα συνεχιστεί για πολύ».

Πρέπει να τονιστεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες, στην εφημερίδα «The Wall Street Journal» ότι θα εκπλαγεί εάν το Ιράν εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από την διεθνή συμφωνία κατά την επόμενη αξιολόγηση, σε τρεις μήνες. «Θα συζητήσουμε και πάλι για το ζήτημα αυτό σε 90 ημέρες, αλλά θα εκπλαγώ αν τηρούν τα προβλεπόμενα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ταυτόχρονα, επιτέθηκε φραστικά στους «ακραίους ισλαμιστές τρομοκράτες» υποστηρίζοντας ότι θέλει να τους κρατήσει μακριά από τις ΗΠΑ, μετά την «ολική καταστροφή» που προκάλεσαν στην Ευρώπη. «Θέλουμε να υποδεχτούμε στην χώρα μας, μόνο αυτούς που μοιράζονται τις αξίες μας», υπογράμμισε ο Τραμπ.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος πήγε στο Οχάιο, ενώ διαφαίνεται μία υπόγεια διαμάχη με τον Αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς κι ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη από το Κογκρέσο, αλλά και από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφορικά με ενδεχόμενη συνωμοσία της προεκλογικής του εκστρατείας με την Ρωσία.

Ο ίδιος, προσπαθεί να τονίσει ότι καταπολεμά το πολιτικό κατεστημένο στην Ουάσινγκτον, ενώ την οπτική αυτή παρουσίασε και η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ κατά την εισαγωγική ομιλία της, στο Οχάιο. «Η Ουάσινγκτον τον πολεμά με κάθε τρόπο και σε κάθε του βήμα. Ωστόσο, γνωρίζω τον σύζυγό μου, δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια ποτέ», σημείωσε η ίδια.Leave a Reply