Ερίζουν για την καρέκλα και τα… χιλιάδες ευρώ μισθό στο ΤΑΙΠΕΔ

22 Νοεμβρίου 2016 / 16:42
Τελευταία ανανέωση: 2 χρόνια πριν

Η αλήθεια είναι ότι επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός κατέθετε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου του…


Η αλήθεια είναι ότι επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός κατέθετε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, του γνωστού μας ΤΑΙΠΕΔ.

Σε εκείνη την ερώτηση ο κ. Τσίπρας διαπίστωνε, μεταξύ άλλων, «παχυλά αμειβόμενους φίλους και προσκείμενη στην κυβέρνηση πρόσωπα», προκειμένου να στηλιτεύσει το γεγονός ότι οι αμοιβές και οι πληρωμές τους-περιλαμβανομένων των συμβούλων- έφταναν το 2011 (βάσει της απάντησης Σταϊκούρα) τα 6,9 εκατ. ευρώ!

Τα χρόνια που ακολούθησαν ουδείς Έλληνας είχε πλήρη εικόνα για τις δαπάνες του ΤΑΙΠΕΔ. Στοιχεία που δίνονταν κατά καιρούς στη δημοσιότητα έδειχναν μια «αστάθεια» στις απολαβές όσων ήταν «φίλοι και προσκείμενοι». Το 2013 δόθηκαν 2,5 εκατ. για μισθοδοσίες. Το 2015 18 εκατ. για αμοιβές συμβούλων…Σήμερα εξακολουθούν οι Έλληνες, οι οποίοι σηκώνουν όλο το βάρος της υπερφορολόγησης, βλέποντας μισθούς και συντάξεις να περιορίζονται δραστικά και βίαια και εν τέλει φοβούμενοι ακόμη και για το εάν τη μέρα που θα ξημερώσει θα έχουν τα κλειδιά του σπιτιού τους, ή αυτό θα έχει πλειστηριαστεί «ηλεκτρονικά», να μην γνωρίζουν πόσα χρήματα δαπανώνται στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η απορία είναι εύλογη και η κυβέρνηση είναι έκθετη στα μάτια της κοινωνίας: Τι ακριβώς κάνουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου για να δικαιολογούν τα χιλιάδες ευρώ που λαμβάνουν ως μηνιαία αποζημίωση και πόσα είναι ακριβώς αυτά τα χιλιάδες ευρώ;

Ποιοι είναι εν τέλει όλοι αυτοί που διαγκωνίζονται και ερίζουν γι’ αυτές τις καρέκλες; Δεν είναι ημέτεροι και φίλα προσκείμενοι; Προφανώς και είναι. Διαφορετικά δεν θα βρισκόταν ο πρώην επικεφαλής του Ταμείου εντός της κυβέρνησης, δηλαδή της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Τσίπρα εάν δεν ήταν «δικός μας».

Κατά τα λοιπά, το ρεπορτάζ είναι ξεκάθαρο: Όλοι θέλουν την καρέκλα και το υπουργείο Οικονομικών παρεμβαίνει για «προσωρινή λύση». Κι όλα αυτά, λόγω ενός ανασχηματισμού που κυοφορούνταν τόσον καιρό, ταλαιπωρώντας τα media και την κοινωνία, ενώ πολύ απλά τα ονόματα των μελών της κυβέρνησης γράφτηκαν σε ένα χαρτί μισή ώρα πριν ανακοινωθούν. Διαφορετικά αν ήταν «χειρουργικός» και «αποτελεσματικός», τότε κάθε σοβαρή κυβέρνηση θα είχε έτοιμο τον επικεφαλής του Ταμείου. Δεν θα άφηνε τα στελέχη του να ερίζουν με τόσο προκλητικό τρόπο για τα λεφτά!

Έτσι ακριβώς, ενώ η κοινωνία μαστίζεται από τη φτώχεια (σύμφωνα με τις επίσημες ευρωπαϊκές στατιστικές), εκεί στις Βερσαλλίες, στο petit hameau  η Μαρία Αντουανέτα άρμεγε τις αγελάδες της!Leave a Reply