Η βαλλιστική έδειξε ότι το καλάσνικοφ ήταν το ίδιο με τις επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ το 2014 και στην πρεσβεία του Μεξικού

11 Ιανουαρίου 2017 / 19:29
Τελευταία ανανέωση: 1 χρόνο πριν

Η Επαναστατική Αυτοάμυνα πίσω από την επίθεση


 

Η Οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό έδειξαν οι βαλλιστικές εξετάσεις στους κάλυκες που βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του κινήματος μετά την αιματηρή επίθεση που στις 6.20 χθες το πρωί, με στόχο τη διμοιρία των ΜΑΤΣημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο κατά την επίθεση τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός.

Όπως έδειξαν τα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής το ίδιο Καλάσνικοφ, είχε ξαναχρησιμοποιηθεί σε άλλες δύο επιθέσεις: στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ το Μάιο του 2014 και στην πρεσβεία του Μεξικού.

Οι βαλλιστικές εξετάσεις

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις σε (3) κάλυκες φυσιγγίων καθώς και μεταλλικά θραύσματα βολίδων πυροβόλου όπλου, που βρέθηκαν στο χώρο ένοπλης επίθεσης, χθες το πρωί, κατά αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 50, προέκυψε ότι το ίδιο πυροβόλο όπλο (πολεμικό τυφέκιο 7,62 mm Κalashnikov ) έχει χρησιμοποιηθεί και στις ακόλουθες περιπτώσεις:

-στην ένοπλη επίθεση, την 24 Μαΐου 2014, κατά των γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στην ίδια ως άνω διεύθυνση και

– στην ένοπλη επίθεση την 31 Ιουλίου 2016 κατά του κτιρίου επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 14, όπου στεγάζεται η Πρεσβεία του Μεξικό.

Σημειώνεται, ότι πρόκειται για την ίδια οργάνωση που είχε χτυπήσει τον περασμένο Νοέμβριο με χειροβομβίδα στην πρεσβεία της Γαλλίας, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Εως τώρα, δεν υπάρχει προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης, ωστόσο το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε αποτελεί «σφραγίδα» των συγκεκριμένων δραστών.


Leave a Reply