Η δωδέκατη Νύχτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Εθνικό Θέατρο (vid)

6 Δεκεμβρίου 2016 / 19:30
Τελευταία ανανέωση: 2 χρόνια πριν

Η “νύχτα που όλα επιτρέπονται” στο Εθνικό Θέατρο μέχρι τις 8 Ιανουαρίου


Ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ μπορούν να παρακολουθήσουν οι θεατές στο Εθνικό Θέατρο. Η Δωδέκατη Νύχτα, η αλλιώς η νύχτα που όλα επιτρέπονται ανοίγει την αυλαία της στην κεντρική σκηνή του κτιρίου Τσίλλερ.

Η Δωδέκατη νύχτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Εθνικό Θέατρο (Κτίριο Τσίλλερ κεντρική σκηνή) σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου και σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά έρχεται να ολοκληρώσει το επετειακό αφιέρωμα στον μεγάλο ελισαβετιανό συγγραφέα που είχε ξεκινήσει με τον Ριχάρδο Γ’ και το “Δωμάτιο του Σαίξπηρ”.

Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Βαγγέλης Αμπατζής, Δημήτρης Κίτσος, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννης Κλίνης, Βασίλης Μαγουλιώτης, Άρης Μπαλής, Ελίνα Ρίζου, Μιχάλης Σαράντης, Εύη Σαουλίδου, Αινείας Τσαμάτης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Νίκος Χατζόπουλος και Γιώργος ΧρυσοστόμουΚύρια χαρακτηριστικά του έργου είναι η περιπέτεια, η μεταμφίεση και η γοητευτική ποιητική σύλληψη που επεξεργάζεται μία κοσμοθεωρία και επαναπροσδιορίζει τις έννοιες του έρωτα και της εξουσίας που ορίζουν την ζωή των ανθρώπων.

Τα δίδυμα αδέλφια Βιόλα και Σεμπάστιαν βρίσκονται ναυαγοί στις ακτές της μυθικής Ιλλυρίας όπου οι παραπάνω δυνάμεις προσπαθούν να τους επιβληθούν. Η αναμέτρησή τους με αυτές προκαλεί καταστάσεις γέλιου και δακρύων.

Οι θεατές μπορούν να απολαύσουν αυτήν την εβδομάδα την παράσταση την Τετάρτη (7/12, 20.00) την Παρασκευή (9/12, 20.00) το Σάββατο (10/12, 20.00) και την Κυριακή (11/12, 19.00). Η αυλαία της Δωδέκατης Νύχτας θα πέσει στις 8 Ιανουαρίου 2017.


Leave a Reply