Η υγεία στα χέρια ανίκανων πολιτικών και όχι ειδικών όπως θα έπρεπε - Επενδυτής Live - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - NEA

Η υγεία στα χέρια ανίκανων πολιτικών και όχι ειδικών όπως θα έπρεπε

3 Αυγούστου 2017 / 21:04
Τελευταία ανανέωση: 1 χρόνο πριν

Το Υπουργείο Υγείας ανέκαθεν ήταν το κέντρο  του πολιτικού ρουσφετιού, της μίζας και της συναλλαγής. Έχει όλα αυτά τα προσόντα που καθίσταται εργαλείο στα χέρια μιας κυβέρνησης που επιδιώκει την…


Το Υπουργείο Υγείας ανέκαθεν ήταν το κέντρο  του πολιτικού ρουσφετιού, της μίζας και της συναλλαγής. Έχει όλα αυτά τα προσόντα που καθίσταται εργαλείο στα χέρια μιας κυβέρνησης που επιδιώκει την επανεκλογή της.

Το ελληνικό υπουργείο Υγείας ήταν και είναι στο κέντρο του εκλογικού μηχανισμού των κομμάτων εξουσίας. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας, ένα μεγάλο μέρος της επιχειρηματικής ελίτ και χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (διαγνωστικά κέντρα κτλ) έχουν ανάγκη τον υπουργό και το κόμμα κάθε χρόνο.

Ο ψηφοθηρικός μηχανισμός είναι τέλειος και στημένος. Ποιος τολμάει να τον χαλάσει. Σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα ψήφισε έναν ακόμα νόμο με βαρύγδουπες περιγραφές για αναμορφώσεις, δημιουργία συστημάτων κτλ. Ποιος τους πιστεύει πλέον;Το σύστημα υγείας δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια πολιτικών, αλλά ανθρώπων που ξέρουν από οικονομικά, που ξέρουν από οργάνωση και διοίκηση και που το έχουν ξανακάνει πολλές πολλές φορές.

Που ξέρουν, που έμαθαν όλοι αυτοί που σήμερα ηγούνται όλης αυτής της τεράστιας μηχανής, που λέγεται σύστημα υγείας;

Αλλά ποιος θα τολμήσει να αποσυνδέσει τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα, το κόμμα και την δημόσια διοίκηση; Ποιος θα πει δηλαδή σε αυτούς τους πολιτικούς που μας κυβερνάν ότι η εξουσία τους πρέπει να φτάνει μέχρι του σημείου της ψήφισης νόμων, όπως συμβαίνει σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο;

Από κει και πέρα πρέπει να είναι στα χέρια των κατάλληλων ανθρώπων που ξέρουν καλά αυτή τη δουλειά.

Αυτή την αποσύνδεση κράτους-δημόσιας διοίκησης όλοι όσοι ανέλαβαν καθήκοντα πρωθυπουργού την υποσχέθηκαν, ωστόσο ουδείς προσπάθησε να τη θέση στην υπηρεσία του πολίτη.

Ουδείς θέλησε να αφήσει το μέλι.

Η Ελλάδα θα ήταν μια άλλη χώρα αν είχε λίγο περισσότερο σώφρονες και ικανούς πολιτικούς.

Μιχάλης Ελευθερίου


Leave a Reply