Ιστορική μετάδοση μόνο μέσω facebook του αγώνα Γουόριορς – Κινγκς

10 Ιανουαρίου 2017 / 14:19
Τελευταία ανανέωση: 1 χρόνο πριν

Η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφεραν το ΝΒΑ πιο κοντά στους φιλάθλους


Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας κι αυτό αποδεικνύεται καθημερινά με πολλούς τρόπους.

Η εξέλιξη σε οτιδήποτε αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κινείται με ταχείς ρυθμούς και κάθε φορά επιφυλάσσει νέες εκπλήξεις στους χρήστες.

Κάτι τέτοιο συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης και προήλθε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τον μαγικό κόσμο του NBA. Πρόκειται για την πρώτη μετάδοση ενός ολόκληρου αγώνα μπάσκετ μέσω… facebook.Η νίκη των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επί των Σακραμέντο Κινγκς, μπορεί να μην είχε ιστορική σημασία ως προς το αποτέλεσμα, ήταν όμως ένας ιδιαίτερος αγώνας αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ έφτασε στα μάτια εκατομμυρίων θεατών από μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το σύστημα που χρησιμοποιήθηκε για την μετάδοσή του έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία και βρήκε για πρώτη φορά εφαρμογή και στο ΝΒΑ, με τους φιλάθλους των Γουόριορς στην Ινδία να γίνονται οι πρώτοι που απόλαυσαν αυτό το τεχνολογικό “θαύμα”.

Ο λόγος για τον οποίο έγινε αυτό είναι επειδή η επίσημη σελίδα των Γουόριορς στο facebook αριθμεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο μέλη προερχόμενα από την συγκεκριμένη χώρα και θέλησε να τους επιβραβεύσει με αυτόν τον τρόπο.

Πρόθεση των ιθυνόντων της ομάδας από το Γκόλντεν Στέιτ είναι η απόκτηση νέων οπαδών και μέσω αυτού του θαύματος της τεχνολογίας ευελπιστούν να το καταφέρουν, “μεταφέροντας” τα κατορθώματα των Γουόριορς και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.


Leave a Reply