Μεγάλη αύξηση (45%) στις αφίξεις Ολλανδών προδιαγράφεται για την Ελλάδα το καλοκαίρι

10 Ιανουαρίου 2017 / 17:06
Τελευταία ανανέωση: 1 χρόνο πριν

Η αύξηση αυτή, επαναφέρει την ολλανδική αγορά για τη χώρα μας, στα επίπεδα του 2015.


 

Θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό καταφθάνουν από την έκθεση της Ουτρέχτης, VakantieBeurs, που άνοιξε σήμερα τις πύλες της. Αυξημένες κατά 45% εμφανίζονται οι προκρατήσεις από την Ολλανδία για την Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2017. Βέβαια η αύξηση αυτή έρχεται μετά από μείωση που σημειώθηκε το 2016 στις αφίξεις Ολλανδών τουριστών, επαναφέροντας την ολλανδική αγορά για την Ελλάδα στα επίπεδα του 2015.

Όσον αφορά στους προορισμούς οι Ολλανδοί τουρίστες όπως όλα δείχνουν θα προτιμήσουν σε μικρότερο βαθμό της περιοχές που επλήγησαν από το προσφυγικό.Σήμερα πρώτη ημέρα της έκθεσης, υπάρχει σημαντική κίνηση από πλευράς επαγγελματιών, αφού δεν είναι ημέρα κοινού και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για Ελλάδα.

Το ελληνικό περίπτερο διαθέτει αρκετό χώρο για την πραγματοποίηση συναντήσεων. Αντίθετα εξαιρετικά περιορισμένο εμφανίζεται το ενδιαφέρον για Τουρκία, και το τουρκικό περίπτερο παρουσιάζει εξαιρετικά μικρή επισκεψιμότητα, παρά τις προσπάθειες των Τούρκων, οι οποίοι έχουν τοποθετήσει διαφήμιση στην είσοδο της έκθεσης.

Μέχρι αυτή τη στιγμή αναμένεται αύξηση στους Βρετανούς, Ολλανδούς, Γάλλους και Ρώσους τουρίστες που προγραμματίζουν να επισκεφθούν τη χώρα μας μέσα στο 2017

Τριάντα χιλιάδες επιπλέον αεροπορικές θέσεις προς το Ηράκλειο, τα Χανιά, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Κω, προσθέτει το καλοκαίρι ο μεγάλος tour operatorThomas Cook, λόγω της μεγάλης ζήτησης από τη Γερμανία.

Η ζήτηση είναι αυξημένη, όπως λέει ο διευθυντής πωλήσεων του Thomas Cook Carsten Seeliger, γι’ αυτό και προς Ηράκλειο και Ρόδο οι αεροπορικές συνδέσεις ξεκινούν από το Πάσχα και στους άλλους προορισμούς από τις αρχές Μαΐου.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με την Condor, η οποία θα δρομολογήσει μεγαλύτερα αεροσκάφη στις περιόδους αιχμής. Υπενθυμίζεται ότι αύξηση της ζήτησης για την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι έχει ανακοινώσει η TUI, καθώς και άλλοι γερμανικοί tour operators.

Τις θετικές αυτές προβλέψεις επιβεβαιώνουν  και οι αναζητήσεις στο thomascook.com.


Leave a Reply