Μεγάλη επένδυση σε Ελλάδα και Ιταλία από την Πανγαία στην κτηματαγορά

23 Δεκεμβρίου 2016 / 16:05
Τελευταία ανανέωση: 2 χρόνια πριν

Εξαγόρασε 11 κτίρια για να φτιάξει ξενοδοχειακές μονάδες και εμπορικά καταστήματα


Την ολοκλήρωση δύο νέων συναλλαγών, συνολικού ύψους 25,3 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, επιβεβαιώνοντας την αυξημένη επενδυτική της δραστηριότητα στο χώρο της κτηματαγοράς.

Ειδικότερα, προχώρησε στην απόκτηση 2 ακινήτων στην Πάτρα, τα οποία θα λειτουργήσουν το ένα ως κλασική ξενοδοχειακή μονάδα και το άλλο ως ξενοδοχείο για φοιτητές, και 9 εμπορικών ακινήτων στην Ιταλία, προχώρησε η Πανγαία

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε:Η ΠΑΝΓΑΙΑ απέκτησε το 100% των μετοχών της εταιρίας ΚΑΡΟΛΟΥ Α.Ε., ιδιοκτήτριας δύο ακινήτων στην Πάτρα (ένα εκ των οποίων είναι το γνωστό ξενοδοχείο με την επωνυμία «MOREAS BEACH»), τα οποία εκμισθώθηκαν προκειμένου να διαμορφωθούν και να λειτουργήσουν, από τον μισθωτή, ως ξενοδοχειακή μονάδα κλασικού τύπου 116 δωματίων το πρώτο και ως ξενοδοχειακή μονάδα 48 επιπλωμένων διαμερισμάτων, απευθυνόμενων σε φοιτητές, το δεύτερο, έναντι συνολικού τιμήματος 3,7 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος απέκτησε χαρτοφυλάκιο 9 εμπορικών ακινήτων (κυρίως καταστήματα και γραφεία), τα οποία βρίσκονται στην Ιταλία (Ρώμη, Γένοβα κ.ά.), έναντι συνολικού τιμήματος 21,6 εκατ. ευρώ. «Τα ακίνητα είναι εκμισθωμένα, μεταξύ άλλων, σε διεθνούς φήμης εταιρίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αριστοτέλης Καρυτινός δήλωσε ότι οι ως άνω αποκτήσεις συνεχίζουν την αυξημένη επενδυτική δραστηριότητα της Πανγαία κατά την τελευταία τετραετία, εντάσσονται πλήρως στη στρατηγική της εταιρίας για ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της με επιλεγμένες τοποθετήσεις σε ακίνητα με αξιόλογα επενδυτικά χαρακτηριστικά και σηματοδοτούν την είσοδό της, ως θεσμικού επενδυτή, σε κλάδους με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.


Leave a Reply