Ο Guardian, η υγεία και η… εγκατάλειψη των νοσοκομείων

2 Ιανουαρίου 2017 / 20:59
Τελευταία ανανέωση: 1 χρόνο πριν

  O Guardian περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα πιο πολλά ελληνικά νοσοκομεία εξαιτίας της… κακοδιοίκησης, της… υπό-χρηματοδότησης και της… υπό-στελέχωσης. Το λέγαμε…


 

O Guardian περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα πιο πολλά ελληνικά νοσοκομεία εξαιτίας της… κακοδιοίκησης, της… υπό-χρηματοδότησης και της… υπό-στελέχωσης.

Το λέγαμε και πριν ένα περίπου μήνα, από τη στήλη αυτή, ότι ένας άνθρωπος που ξαφνικά καταλαμβάνει την καρέκλα του Υπουργού, όσο ικανός και να’ ναι είναι… αδύνατον να διοικήσει με επιτυχία τη μεγαλύτερη ίσως κρατική επιχείρηση, που είναι τα δεκάδες νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας.Ο Παύλος Πολάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και όλοι οι άλλοι που κάθονται ή έκατσαν στην ίδια καρέκλα  είχαν το…. ίδιο προσόν.    Πολιτικά στελέχη με ιδιαίτερο ρόλο στην…. μακροημέρευση του κόμματος.

Αλλά η Υγεία και ειδικά το μανατζάρισμα των νοσοκομείων θέλει εξαιρετικά έμπειρα, ικανά και με ειδική μόρφωση στελέχη.

Ουδείς κυβερνήτης του τόπου μας, ακόμα κι αν κατάλαβε αυτή την ανάγκη , δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό, ότι τα νοσοκομεία και η Υγεία υπηρετούν το κόμμα και το πελατειακό σύστημα, όσο κανένας άλλος φορέας κρατικής εξουσίας.

Σήμερα, τα περισσότερα Ελληνικά νοσοκομεία, εξαιτίας και της έλλειψης χρημάτων, παρά την… υπεραπόδοση για την οποία υπερηφανεύεται η κυβέρνηση, είναι πραγματικά σε… μαύρο χάλι.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις περισσότερες καταναλωτικές,  δημόσιες υπηρεσίες.

Η Αστυνομία δεν έχει… χαρτί για γράψιμο και χρήματα για το σέρβις αυτοκινήτων και μηχανών. Από την Πυροσβεστική λείπουν κρίσιμα ανταλλακτικά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα το καλοκαίρι, ο αριθμός των οποίων έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.

Τα λεωφορεία είναι πλέον πολύ λίγα στους δρόμους, όπως και τα ασθενοφόρα. Αλλά υπάρχει… υπεραπόδοση και το επίδομα έπρεπε να δοθεί. Ποιός  τους πιστεύει ?

Τα ίδια έκανε και ο Σαμαράς λίγο πριν τις εκλογές του 2015. Τα ίδια θα κάνει και ο… επόμενος και ο… μεθεπόμενος Πρωθυπουργός της χώρας.

Και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα τα… καταγγέλλει και μόλις αναλάβει την εξουσία…. θα κάνει ta ίδια και…  χειρότερα.

Είμαστε λαός που,  σε ενάμιση με δύο χρόνια,  τα έχουμε ξεχάσει…  όλα και δίνουμε άφεση αμαρτιών.

Ο επόμενος λαϊκιστής έχει καλή πιθανότητα να είναι ο….   νέος μας Πρωθυπουργός.

Όσοι μιλούν για συμμάζεμα, περιγράφουν την πραγματικότητα και συμπεριφέρονται με σοβαρότητα δεν…. έχουν τύχη.

Παντέρμη… Ελλάδα.

 

M.AΝ.

 


Leave a Reply