Τουρκία: Τον Κιμ Γιονκ Ουν ζήλεψε ο Ερντογάν και θέλει τώρα να αποκτήσει πυρηνικά όπλα

0
34

Tον «διακαή» πόθο του Ερντογάν να καταστήσει την χώρα του πυρηνική δύναμη αποκαλύπτει ο Τούρκος  δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ, όπως μεταφέρει η Daily Express.

Ενώ ήδη η Βόρεια Κορέα αποτελεί ένα τρομερό πονοκέφαλο για τις ΗΠΑ αλλά και τη διεθνή κοινότητα, ο Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ ισχυρίζεται πως σύμβουλοι του Τούρκου προέδρου με μεγάλη επιρροή σε αυτόν, συζητούν την απόκτηση μιας Ατομικής βόμβας ως μέσω αποτροπής. Ο ίδιος δήλωσε ακόμα πως οι συνομιλίες με Ρωσία και Ιαπωνία δείχνουν απομάκρυνση από το ΝΑΤΟ και εστιάζουν στην κατασκευή δύο πυρηνικών σταθμών.

Τους φόβους του Τούρκου δημοσιογράφου, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα εντείνει και ένας πρώην βουλευτής της Τουρκίας, ο Αϊκάν Ερντεμίρ που δήλωσε: «Ο Ερντογάν έχει διακαή πόθο να κάνει την Τουρκία πυρηνική δύναμη αλλά δεν έχει την δυνατότητα».Ωστόσο για την Άγκυρα υπάρχουν τεχνικά και οικονομικά εμπόδια ώστε να πραγματοποιήσει ένα τέτοιο εγχείρημα. «Η Τουρκία έχει έλλειψη οικονομικών πόρων, αλλά και προσωπικού για ένα τόσο ακριβό και υψηλής τεχνολογίας εγχείρημα. Τα φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ συνήθως υπερβάλλουν σε ό,τι αφορά την στρατιωτική δύναμη της χώρας για να τονώσουν το ηθικό των πολιτών» λέει ο Αϊκάν Ερντεμίρ χαρακτηριστικά. Ο Ερντεμίρ θεωρεί ότι ο Ερντογάν εξουδετερώνει όχι μόνο όλους τους αντιφρονούντες, αλλά και όλους εκείνους που δεν θα υποστήριζαν το πυρηνικό του όνειρο.