Το Facebook βάζει αγγελίες τώρα και στην Ελλάδα! - Επενδυτής Live - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - NEA

Το Facebook βάζει αγγελίες τώρα και στην Ελλάδα!

10 Νοεμβρίου 2017 / 16:22
Τελευταία ανανέωση: 1 χρόνο πριν

Πώς θα μπορούνε οι χρήστες να αγοράζουν και να πουλάνε


Η πλατφόρμα Facebook Marketplace ξεκινά επίσημα τη λειτουργία του και στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη νέα υπηρεσία του Facebook που αφορά στην πώληση και ζήτηση αγαθών μέσω αγγελιών στο κοινωνικό δίκτυο.

Στην Ελλάδα ξεκίνησε από χθες να ενεργοποιείται σταδιακά το Facebook Marketplace, δηλαδή η δυνατότητα που δίνεται μέσα από το Facebook για απευθείας αγοραπωλησίες μεταξύ ιδιωτών, είτε αυτές αφορούν ένα ζευγάρι μεταχειρισμένες γόβες είτε ένα ολόκληρο σπίτι. Πρόκειται για την 26η χώρα όπου θα λειτουργεί το Facebook Marketplace, το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2016, από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

 Η υπηρεσία θα εμφανιστεί σταδιακά στο Facebook app των χρηστών, ενώ οι τελευταίοι θα μπορούν να δημιουργούν και να οργανώνουν τις αγγελίες τους, όπως έκαναν μέσω των Buy & Sell groups.

Η νέα υπηρεσία απευθύνεται μόνο σε ιδιώτες, απλούς χρήστες του Facebook, ενώ θα λαμβάνονται ορισμένα μέτρα για την προστασία τους από τους επιτήδειους.

Το Facebook Marketplace λειτουργεί ως εξής: αν θέλεις να πουλήσεις κάτι, βγάζεις φωτογραφία το αντικείμενο, προβαίνεις σε σύντομη περιγραφή του, αναγράφεις την τιμή πώλησης και την τοποθεσία και το αναρτάς στην ενότητα facebook marketplace. Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής μπορεί να στείλει απευθείας μήνυμα στον πωλητή και να προβεί σε προσφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις αγοραπωλησίες που πραγματοποιούνται μέσω του Facebook Marketplace δεν υπάρχει κάποια χρέωση, κάποιας μορφής προμήθεια υπέρ του Facebook. Χρέωση, επίσης, δεν προβλέπεται ούτε για την καταχώρηση των αγγελιών.

Οι γενικές κατηγορίες προϊόντων που προβλέπονται στο ελληνικό Facebook Marketplace είναι οι εξής: σπίτι και κήπος, αξεσουάρ ένδυσης, ηλεκτρονικά, οικογένεια (π.χ. βρεφικά είδη), χόμπι, ψυχαγωγία και αγγελίες (σπίτια και υπηρεσίες).

Το Facebook επισημαίνει ότι περίπου 450 εκατομμύρια χρήστες του εκμεταλλεύονται ήδη τον ιστότοπο και το δίκτυο επαφών που έχουν αναπτύξει για να πουλήσουν ή να αγοράσουν αντικείμενα όπως αυτοκίνητα, έπιπλα ή ακόμα και ρούχα για μωρά.

Η χρήση της είναι δωρεάν.


Leave a Reply