«Οριστικά» εκτός Σένγκεν η Ελλάδα από τη Γερμανία: Περίεργη συμφωνία Τόσκα να κάνουν τους ελέγχους Έλληνες Αστυνομικοί στα γερμανικά αεροδρόμια - Επενδυτής Live - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - NEA

«Οριστικά» εκτός Σένγκεν η Ελλάδα από τη Γερμανία: Περίεργη συμφωνία Τόσκα να κάνουν τους ελέγχους Έλληνες Αστυνομικοί στα γερμανικά αεροδρόμια

23 Νοεμβρίου 2017 / 13:17
Τελευταία ανανέωση: 1 χρόνο πριν

Η ανεξέλεγκτη ροή και διαρροή προσφύγων στα ελληνικά νησιά αιτία του προβλήματος το οποίο διογκώνεται


Αμετακίνητοι στο θέμα των αυστηρών ελέγχων των Ελλήνων στα αεροδρόμια, παραμένουν οι Γερμανοί που για τους επόμενους έξι μήνες θα αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν μια χώρα εκτός της συνθήκης του Σένγκεν.

Την ίδια στιγμή εντύπωση προκαλεί η περίεργη συμφωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, να κάνουν τους ελέγχους στα γερμανικά αεροδρόμια Έλληνες Αστυνομικοί.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει πως μετανάστες επιχειρούν να περάσουν σε γερμανικό έδαφος με πλαστά έγγραφα που δείχνουν ότι είναι Έλληνες υπήκοοι.Οι Γερμανοί αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «στο πλαίσιο δειγματοληπτικών έλεγχων που έγιναν σε πτήσεις από την Ελλάδα μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2017 διαπιστώθηκαν 1.000 παράτυπες είσοδοι, κάτι που σημαίνει κατά μέσο όρο 100 παράτυπες είσοδοι τον μήνα».

Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά συνεχίζεται το αλαλούμ και η ταλαιπωρία στην οποία υποχρεώνονται οι Έλληνες που ταξιδεύουν προς τη Γερμανία εξαιτίας της καραντίνας που μπαίνουν.

Το Βερολίνο αποφάσισε να αντιμετωπίσει την Ελλάδα σαν μία χώρα de facto εκτός Σένγκεν για ακόμα ένα εξάμηνο.

Η συμφωνία Τόσκα με τους Γερμανούς, όπως αναφέρουν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας η αποστολή Ελλήνων αστυνομικών θα γίνει προκειμένου να είναι παρόντες κατά τη διάρκεια των ελέγχων των επιβατών.

Όπως υποστηρίζουν έλεγχο στα αεροδρόμια κάνουν αποκλειστικά και μόνο οι τοπικές αρχές, άρα γεννάται το ερώτημα μια θα είναι η αρμοδιότητα των Ελλήνων αστυνομικών αν όχι για να συνεισφέρουν στους ελέγχους.

Όπως διέρρευσε σε επικοινωνία που είχαν τον Οκτώβριο (στις 13 Οκτωβρίου) οι Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ, στη Σύνοδο αρμόδιων υπουργών η ελληνική πλευρά ενημερώθηκε για τις προθέσεις της Γερμανίας.

Λίγες ημέρες αργότερα σε νεότερη επικοινωνία Τόσκα-Ντε Μεζιέρ η Ελλάδα έλαβε διαβεβαιώσεις πως οι έλεγχοι γίνονται επιλεκτικά και όχι για τους Ευρωπαίους πολίτες, αλλά και ότι πραγματοποιούνται σε χώρους που είναι για τη ζώνη εντός Σένγκεν.

Όμως παρά τις διαβεβαιώσεις οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται στα γερμανικά αεροδρόμια είναι στο σύνολο των επιβατών, δεν είναι καθόλου διακριτικοί, γίνονται σε όλους τους επιβάτες και μάλιστα σε χώρους εκτός της ζώνης Σένγκεν.

Η κίνηση της Γερμανίας να επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους για τους Έλληνες πολίτες προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία σε όσους φθάνουν αεροπορικώς στη Γερμανία.

Στέλεχος της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας δήλωσε στην Deutsche Welle ότι «αντιμετωπίζουμε τις πτήσεις από την Ελλάδα σαν να προέρχονται από την Τουρκία ή την Αίγυπτο».

Σημειώνεται ότι οι αυξημένοι έλεγχοι στα αεροδρόμια συνδέονται με την έναρξη της εορταστικής περιόδου και το στήσιμο των παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων αγορών σε όλες τις γερμανικές πόλεις που θα μπορούσαν να βρεθούν στο στόχαστρο τζιχαντιστών.


Leave a Reply